Čerstvé ovoce ze zahrádky je samozřejmě nejlepší. Ovšem když zrovna není po ruce, tak je vhodné sáhnout po jiném zpestření jídelníčku. Zapomeňte na ovoce z marketů plné chemie, raději si v zimě dopřejte ovoce lyofilizované – tedy mrazem sušené.
Sušení mrazem je horkou novinkou, která poskytuje řadu výhod – takto usušené ovoce je trvanlivé, neztrácí svůj dobrý vzhled, a co víc – především zachovává výživovou hodnotu ovoce. Mrazem ošetřené ovoce tak nejen skvěle chutná, ale zároveň si zachovává vitamíny, minerály a jiné hodnotné látky.
Takže když dostanete chuť na něco dobrého, můžete sáhnout například po sušených broskvích – samozřejmě těch lyofilizovaných.
Nejenže skvěle chutnají a voní, ale zároveň obsahují vitamíny A, C, E i B, jsou dobře stravitelné a bohaté na draslík a hořčík. A ještě navíc prospívají našemu srdci a v lidovém léčitelství se používají jako lék proti kašli a astmatu.
Sušené broskve jsou zkrátka výborná volba!