Lyofilizované broskve (sušené mrazem)

Čerstvé ovoce ze zahrádky je samozřejmě nejlepší. Ovšem když zrovna není po ruce, tak je vhodné sáhnout po jiném zpestření jídelníčku. Zapomeňte na ovoce z marketů plné chemie, raději si v zimě dopřejte ovoce lyofilizované – tedy mrazem sušené.

Sušení mrazem je horkou novinkou, která poskytuje řadu výhod – takto usušené ovoce je trvanlivé, neztrácí svůj dobrý vzhled, a co víc – především zachovává výživovou hodnotu ovoce. Mrazem ošetřené ovoce tak nejen skvěle chutná, ale zároveň si zachovává vitamíny, minerály a jiné hodnotné látky.

Takže když dostanete chuť na něco dobrého, můžete sáhnout například po sušených broskvích – samozřejmě těch lyofilizovaných.

Nejenže skvěle chutnají a voní, ale zároveň obsahují vitamíny A, C, E i B, jsou dobře stravitelné a bohaté na draslík a hořčík. A ještě navíc prospívají našemu srdci a v lidovém léčitelství se používají jako lék proti kašli a astmatu.

Sušené broskve jsou zkrátka výborná volba!

 
  • brosk
    100% broskve, se zachovanou strukturou a výživovou hodnotou, bez přidaného cukru, barviv, dochucovadel a konzervačních látek, voňavé jako čerstvé.