Olivové oleje lisované za studena
Řazení produktů
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Za nejlepší rostlinné oleje na trhu je již mnoho let považován panenský olivový olej. Je to dáno jeho složením i způsobem zpracování. Olivový olej extra panenský je vždy lisován z těch nejlepších, plně zralých plodů, a vždy se jedná o olivový olej lisovaný za studena. Tímto procesem se v konečném produktu objeví většina původních živin v přirozeném složení, tím pádem neobsahuje nejlepší olivový olej žádné konzervanty a není ochuzen o některé vitamíny, minerály a enzymy.
Olivový olej panenský lze konzumovat za studena i po tepelné úpravě. Olivový olej na vaření a stejně tak i olivový olej na pečení je vhodné zahřát na maximální teplotu 170 stupňů Celsia, aby nedošlo k jeho přepálení, za těchto podmínek je však tepelná úprava bezpečná a chuťově bezkonkurenční. Olivové oleje se v naší kuchyni používají již mnoho let a olivový olej za studena lisovaný je také běžnou součástí stravy národů ze Středomoří. Olivový olej kvalitou předčí běžné konzumní oleje v obchodech, a proto by vás vyšší položka při nákupu panenský olivový olej cena neměla překvapit.
Až budete nakupovat extra panenský olivový olej, buďte pozorní, zda jde o BIO olivový olej, protože olivový olej složení je u výrobků BIO kvalitativně lepší, než u oleje olivového z neprověřených surovin. Jde zejména o obsah pesticidů a herbicidů.
U kvalitního olivového oleje prodej pamatuje na jeho několik základních velikostí. Jde buď o olivový olej 1l, případně 0,5 nebo 0,75 l. U extra panenského olivového oleje cena odpovídá jeho způsobu výroby, která bývá vyšší, než například u olivového oleje z pokrutin, a vyšší cena bývá i u ochucených olivových olejů.
Každopádně, ať už se jedná o panenský konopný olej, anebo olivový olej, cena těchto výrobků není tak vysoká, že byste si nemohli dovolit potravinářský výrobek špičkové jakosti, prospěšný vašemu zdraví.
