ClickCease
Průhledný proužek
Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč
 

Výroba tvarohu a měkkého sýra

Řazení produktů

13 položek celkem

Výpis produktů

721148 Mleko trvanlive alpske plnotucne 1 l BIO BGL 1 015530082
7syprm.s1
99 Kč
9729
teplomer
Teploměr
Skladem
150 Kč
9765
pipeta
10 Kč
9762
syr
1 740 Kč
10492
e84.s1
79 Kč
9726
tvaroznik
250 Kč
9759
bulgaricus 6.s1
199 Kč
9708
balicek tvaroh.s1
505 Kč
9829

Ovládací prvky výpisu

13 položek celkem

Také máte rádi tvaroh a měkký sýr? Jsou to velmi chutné a také zdravé mléčné výrobky, jejichž součástí jsou probiotické bakteriální kultury. Z tvarohu lze vyrábět sladké i slané pomazánky a dezerty a je to také osvědčený pokrm pro vrcholové sportovce a dokonce i pro kulturisty, kteří nabírají svalovou hmotu.

Tvaroh a měkké sýry můžete pochopitelně zakoupit v každém obchodě s potravinami, ale zároveň si můžete tyto vynikající pochoutky vyrábět sami. Výroba domácího tvarohu anebo výroba domácího sýra není obtížná, teorii pochopíte po přečtení instrukcí, kde se i seznámíte s tím, co je k rychlé výrobě tvarohu zapotřebí. Základem je vždy kvalitní mléko, může to být i mléko trvanlivé, ošetřené tepelným záhřevem, ovšem nejlépe v BIO kvalitě, například mléko alpské. Dále k výrobě domácího sýry z tvarohu potřebujete smetanovou BIO kulturu, ta se právě výborně hodí k BIO alpskému mléku. Pro výrobu sýru z tvarohu je také nezbytný syřidlový preparát a chlorid vápenatý. Syřidlo na výrobu sýra je speciální enzym, bez něhož by nebylo možno výrobu uskutečnit.

Výhodou výroby tvarohu se syřidlem je zejména fakt, že víte, jaké ingredience máte k dispozici, a jestliže dbáte o to, aby pocházely z důvěryhodného zdroje a byly v BIO kvalitě, pak si můžete být jisti, že dodáváte do organismu to, co mu skutečně prospívá. Probiotické bakterie obsažené v sýru a tvarohu mají svůj význam zejména pro rozklad potravy ve střevním traktu a pro lepší využívání živin, které naše strava obsahuje.

Výrobu čerstvého sýra můžete předvést i vašim přátelům, a jestliže je tento proces výroby tvarohu a měkkých sýrů osloví, můžete tímto způsobem rozšiřovat dobrou, pozitivní myšlenku mezi lidmi. Spojíte tak příjemné s užitečným, což je ostatně také smyslem našeho života. Výrobou domácího sýra a tvarohu se i přiblížíte generacím, které nám tento odkaz zanechaly pro pokračování lidského rodu.