ClickCease
Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč
34 položek celkem
4slim Čekankový sirup originál 1200 g
299 Kč
99919502
ori 700
174 Kč
99921995
Sladidlo z čekanky natural 1,2kg
204 Kč
99921027
Allnature Stévie tablety 1000 ks
177 Kč
00916522
kar 700 99922202
74a53354 f1e5 4928 95fa f5be9d25722a
118 Kč
99922212
kar 330 99922192
GymBeam ZERO sirup jahoda 320 ml
75 Kč
00626181
4Slim Čekankový sirup originál 350 g
106 Kč
00622623
Allnature Xylitol 500 g
104 Kč
00913229 V
čekansir
96 Kč
12016
zerosyrup choc 11266
najtelo brezovy cukr 1 kg 2192332 1000x1000 square
165 Kč
14190
GymBeam ZERO sirup slaný karamel 350 ml 00626183
GRIZLY Čekankový sirup 350 g
86 Kč
00622991
Allnature Xylitol 1000 g
185 Kč
00916075 V
26393 1 cekankovy sirup 100 natural 350g 99922214
Erythritol, nízkokalorické sladidlo 500g 014494
Allnature Erythritol 500 g
146 Kč
00916050 V
Jesenický med Květový lipový 950 g
239 Kč
00613173
Allnature Erythritol 1000 g
280 Kč
00913533 V
4slimery300
106 Kč
9867A23
Sladidlo kapky 50ml, natural
119 Kč
01419
Sladidlo prášek 30g
140 Kč
014126
topping nougat
149 Kč
013633-305
Xylitol - březový cukr 500g
169 Kč
014284
Sladidlo kapky 50ml, vanilka
119 Kč
01427
Sladidlo prášek 100g
430 Kč
01423
rostlinne sladidlo flora bio 250g.jpg 800x600 q85 subsampling 2
119 Kč
9372
topping strawberry
149 Kč
013631-303
topping salted car
129 Kč
013632-304
4Slim Xylitol 300 g
148 Kč
11113

Mnoho lidí dnes hledá cesty, jak nahradit běžný bílý rafinovaný cukr jinými zdroji. Máme na mysli pochopitelně sladidla přírodní, obohacená o své přirozené výživové prvky, není nutné organismus zatěžovat syntetickými látkami, jako je aspartam nebo sacharin.

Xylitol – nemá nic společného s toxickým aromatickým uhlovodíkem xylenem, jedná se o název čistě přírodní látky, kterou obsahuje bobulové ovoce, jako jsou maliny, jahody, třešně, meruňky, švestky atd. Jeho výhodou je, že vykazuje nižší glykemický index, a mohou jej používat i diabetici. Je také zhruba o třicet procent méně kalorický než klasický bílý řepný cukr, ale sladká chuť tohoto přírodního sladidla je velmi výrazná, proto se doporučuje sladit zhruba stejně, nebo dokonce méně než cukrem z řepy.

Třtinový cukr a melasa – cukrová třtina je tropická travnatá plodina, z níž se vyrábí krystalický cukr, vzhledově podobný řepnému hnědému cukru. Vykazuje však značné množství cenných minerálních látek a vitamínů skupiny B, zejména hořčíku, vápníku, mědi, fosforu, draslíku, kyseliny pantothenové, pyridoxinu, thiaminu, riboflavinu, kyseliny linolové a dalších tělu přínosných látek. Melasa je při výrobě cukru „odpadní“ produkt, ovšem velmi výživný s vysokým obsahem uvedených prvků. Má však velmi aromatickou příchuť, která každému nemusí vyhovovat, a tak je vhodné toto přírodní sladidlo používat spíše do sladkých pokrmů.

Palmový cukr – má velmi nízký glykemický index a je tedy vhodný i pro diabetiky. Velké oblibě se těší pro svou typickou, zvláštní, až téměř medovou příchuť a nutno podotknout, že se vyrábí z květového nektaru palem rodu Arenga. Není to tedy produkt, kvůli němuž se musí kácet celé palmové háje, spíše naopak se pro jeho oblibu nové palmy vysazují. Výroba palmového sladidla spočívá v postupném zahušťování nektaru, který je nerafinovaný, a v přírodním přirozeném složení.

Stévie – poměrně rozšířená v povědomí strávníků je stévie, je to tropická rostlina původem z brazilských pralesů, přičemž se pro výrobu sladkého nektaru využívají její listy. Vzniklý produkt je ovšem až 200krát sladší než řepný cukr. Stévií můžete sladit cokoli, zvláště vhodná je pro pečení různých dortů a moučníků, lze ji použít i pro nepečené dorty, zákusky, dezerty, obilné kaše atd.