ClickCease
Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč

Kakaový prášek (kakao) BIO

Nejprodávanější

10 položek celkem
Kakaový prášek BIO nepražený 200g
159 Kč
01470
Country Life Kakao BIO 150 g
87 Kč
0066616
GRIZLY Kakaový prášek BIO 250 g
139 Kč
0065827
kakao
139 Kč
12019
Kávoviny Holandské kakao 200 g
86 Kč
615744
Tomchai Kakao Masala - 200g
559 Kč
12777
Kakaový prášek BIO nepražený 500g
329 Kč
01471
bf745724 bc05 4131 b2a9 078a8bfcb5a1
68 Kč
9994090
Kakaový prášek BIO 250g
189 Kč
014250

Kakao neboli kakaový prášek, by nemělo chybět v žádné domácnosti. A s velkou pravděpodobností ho také v každé kuchyni najdete. Nejen, že skvěle chutná, ale ještě navíc prospívá našemu tělu.

Kakao jsme si zvykli konzumovat především jako součást různých dezertů a jiných cukrářských výrobků. Oblíbené je také v podobě mléčného nápoje. Ovšem jen málokdo ví, že k tomu, abychom mohli využít jeho velký přínos pro lidské zdraví, bychom se měli vyhnout jeho tepelné úpravě. Proto bychom v regálech obchodů měli pátrat především po nepraženém kakau nebo také raw kakau.

Vysoké teploty nad 40 °C ničí cenné živiny a jiné zdraví prospěšné látky. A to platí obecně u všech potravin. Pakliže si koupíte raw kakaový prášek, tak budete mít jistotu, že byl zpracován šetrně při nízkých teplotách.

Nepražený kakaový prášek se vyrábí z kakaových bobů. To jsou semena kakaovníku, která se před zpracováním na prášek nejprve důkladně suší, poté se drtí a vzniklá drť se lisuje. Lisováním se z drti uvolní tuk – kakaové máslo a výlisky se melou na kakaový prášek raw.

Kakaový prášek nepražený můžete v kuchyni využívat stejně jako nám dobře známé kakao – pro přípravu teplých i studených jídel. Jeho velkou výhodou je, že je plný látek cenných pro lidské zdraví, jako jsou vitamíny, minerály (hořčík, síra, vápník, železo, zinek, měď, draslík, mangan), a především antioxidanty, které posilují náš imunitní systém.

Když si zakoupíte bio kakao, které pochází z ekologického zemědělství, pak budete mít jistotu, že prospíváte nejen svému zdraví, ale také přírodě, protože bio produkce podléhá přísným kritériím pěstování s ohledem na životní prostředí.

Navíc, cena kakaa v bio a raw kvalitě vás rozhodně nepoloží na lopatky a získáte za ni produkt vynikající kvality, který má mnohostranné využití v kuchyni, skvěle chutná, a zároveň pozitivně působí na zdraví.