ClickCease
Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč

Ledviny

Nejprodávanější

Ashwagandha BIO 180 kapslí
 
269 Kč
Ashwagandha BIO prášek 100g
 
129 Kč
Shatavari BIO 180 kapslí
 
269 Kč
varuna
Varuna čaj
Skladem
819
 
115 Kč
Triphala BIO 180 kapslí
 
269 Kč
Triphala BIO prášek 100g
 
129 Kč
Shatavari BIO prášek 100g
 
190 Kč
Chyawanprash
Chyawanprash
Skladem
01431
 
195 Kč
8 položek celkem
Ashwagandha BIO 180 kapslí
269 Kč
014303
Ashwagandha BIO prášek 100g
129 Kč
014302
Shatavari BIO 180 kapslí
269 Kč
014367
varuna
115 Kč
819
Triphala BIO 180 kapslí
269 Kč
014301
Triphala BIO prášek 100g
129 Kč
014300
Shatavari BIO prášek 100g
190 Kč
014366
Chyawanprash
195 Kč
01431

Ledviny spolu s játry, plícemi, mozkem a srdcem jsou nejdůležitějšími stavebními kameny našeho organismu. Ledviny, játra a plíce jsou navíc párové orgány, které lze pro přežití alespoň zčásti zastoupit druhým z páru, ovšem to nic nemění na faktu, že je zapotřebí zejména na tyto části těla zaměřit pozornost, co se týče prevence.

Tekutiny – o dostatku tekutin pro detoxikaci těla od škodlivin se ví již dávno, ale nesmíte to zas přehánět. Příliš mnoho tekutin může vést až k selhání ledvin a pocit žízně také nemáme „náhodou“. K tekutinám se však do pitného režimu nezapočítává alkohol ani nápoje s kofeinem (káva, čaj, kolové nápoje).

Teplo – ledvinám velmi prospívá, jestliže se teple oblékáte zejména na dolní část zad. Ledviny nemají obecně rády chlad, i když jim samozřejmě neuškodí otužování, ale permanentně odhalená záda v chladném prostředí vám mohou způsobit i výrazné zdravotní problémy.

Maso versus fazole – maso ledviny velice přetěžuje a to se pak může projevit různými civilizačními chorobami. Naopak co na podporu ledvin prospívá, jsou fazole. Nemají tvar ledviny náhodou a těm červeným, nejvíce prospěšným, se také ne náhodou říká „ledvina“.

Sladkosti a bílá mouka – co ledvinám velmi škodí kromě alkoholu (a cigaret), je i nevýživná strava. Tehdy strádají a trpí podvýživou, což se pak projeví na různých zánětech, kolikách a otocích. Dopřejte jim výživnější potraviny, než je bílá mouka a sladkosti, jako je pohanka, jáhly, quinoa či celozrnné pečivo, a kromě fazolí i hrách a čočku, vlašské ořechy, mandle, z ovoce hlavně brusinky a ze zeleniny kysané zelí, červená řepa, česnek, cibule, celer, mrkev, petržel, fenykl a papriky.

Bylinky na ledviny – prevencí a chorobami ledvin se zabývá i indická Ájurvéda, která nabízí i na našem trhu speciální čajové směsi, například ledvinový čaj Varuna. Bylinky ledviny vnímají velmi pozitivně, jestliže jsou zvoleny tak, aby jim prospívaly v dlouhodobém horizontu. Ledviny jsou totiž velmi citlivé na syntetické přípravky a vyhovuje jim spíše čaj na ledviny přírodního původu. Ledviny bylinky snáší dobře i tehdy, jde-li o koncentrovanější zdroj živin, což je například bylina Shatavari a Ashwagandha. Čaj ledviny lépe využijí neslazený, maximálně jen mírně s pomocí ječné sladěnky nebo melasy. Ledviny čaj posiluje a urychluje jejich regeneraci.