Adzuki

Ve své malé domácí zahrádce si můžete vypěstovat i klíčky adzuki.

 

Adzuki je druh fazole s nejlepší chutí považována také za červenou sóju. Je zdrojem bohatým na vitamíny C, A, B (B1, B2, B6, B3), obsahuje také niacin, minerální látky a stopové prvky jako vápník, železo, fosfor, hořčík, dále bílkoviny, esenciální kyseliny kromě tryptofanu.

 

Fazole adzuki je známá svými pozitivními účinky při onemocnění ledvin a močového měchýře, na posílení oslabeného vaziva, prevence proti anémii atd.

 

Jsou charakteristické nasládlou ořechovou příchutí a může se konzumovat jak v čerstvém stavu, tak při přípravě hlavních jídel, polévek, zeleninových salátů, pomazánek, kaší, nákypů, zapečených jídel, rýže, těstovin a podobně. Vegetariáni jí můžou používat i jako náhradu masa.

 

Pěstování klíčků v domácím prostředí je velice pohodlné a snadné a přinese vám radost i užitek z krásy, chutě i něco pro zdraví.