Květ černého bezu sbíraly již naše babičky, aby z něj vyráběly domácí sirup. A jaký poskytoval bezový sirup účinky? Zabíral hlavně při nachlazení a celkově posiloval imunitní systém. Stejnými vlastnostmi se vyznačují i domácí bezové sirupy bez cukru z Jižní Moravy. Sirup z černého bezu za studena se vyrábí macerováním květů ve vodní lázni. Do výluhu se pak přidává pouze kvalitní hnědý třtinový cukr
Sirup z květů černého bezu za studena připravovaný obsahuje všechny cenné složky včetně antioxidantů a enzymů. Nejlepší bezový sirup pak po otevření skladujte v chladničce, kde si uchová veškeré své původní vlastnosti.
Nejlepší sirup z bezových květů využijete při přípravě sladkých dezertů, kaší, pudinků, koktejlů a zmrzlinových pohárů. Sirup z černého bezu bez cukru je vhodným sladidlem pro každého zastánce zdravé výživy. V letním období oceníte i bezový sirup s mátou, který příjemně osvěží a působí jako chladivý prostředek. Bezový sirup za studena připravovaný se připravuje z tuzemských zdrojů v BIO kvalitě.