Mangové sirupy

Mango je velmi chutné exotické ovoce, jeho obliba se vyrovná banánům a kokosu a také po něm roste v poslední době poptávka kvůli jeho výživným složkám. Je plné antioxidačních látek (quercetin, astragalin, kyselina jablečná, glutamin a další), které posilují paměť a činnost nervové soustavy a mozku, doplňují organismus železem, hořčíkem a vápníkem, a dokonce má afrodiziakální účinky.

Stejné vlastnosti vám poskytne i mangový sirup, který se vyrábí lisováním zralých čerstvých plodů. Zbytek složení sirupu tvoří pouze voda, kvalitní třtinový cukr a citronová šťáva. Sirup mango se pouze ošetřuje pasterizací, neobsahuje žádná konzervační činidla – není to tedy chemický, syntetický koktejl s mangovou příchutí, ale 100% přírodní, hustá a nepřefiltrovaná šťáva.

Připravíte z něj studenou limonádu, hodí se však i jako sladidlo k ovocnému čaji, dochucovadlo sladkých teplých i studených pokrmů a ovocných koktejlů. Jeho chuť vynikne v kombinaci s citronem či s grapefruitem.