Jahodové sirupy

Domácí jahodový sirup je spolu s malinovou šťávou nejoblíbenější druh ovoce, z něhož si můžeme připravit domácí limonádu. Ať už ji obohatíme oxidem uhličitým, nebo ji budeme pít jen tak, z kvalitní, středně tvrdé pitné vody, máme jistotu, že půjde o přírodní jahodový sirup za studena. Zdravý jahodový sirup je totiž jahodový sirup bez umělých sladidel a konzervantů, pouze s citronovou šťávou a hnědým nerafinovaným třtinovým cukrem.

Proč si tedy nedopřát to, co nám příroda nabízí v přirozené podobě, a co konzumovali již před staletími naši předkové?

Domácí sirup z jahod se hodí pro obohacení pitného režimu pro děti i pro dospělé, můžeme si takto připravit limonádu do skleněné láhve s uzávěrem, či do skleněné karafy, a mít ji k dispozici v chladničce po zbytek dne. Anebo můžeme jahodový sirup s mátou přidávat k obilné (nejlépe jáhlové či kukuřičné) kaši, k vanilkovému pudinku a k vanilkové či pistáciové zmrzlině.

 
  • Řadit dle:
  • 3 položek celkem

Stránka 1/1