Domácí sirup z černého rybízu by v žádné domácnosti neměl chybět. Nevařený sirup z černého rybízu totiž obsahuje značné množství vitamínu C, karotenoidů a organických kyselin, které podporují imunitní systém a vyživují tělesné buňky.
Stejných účinků lze dosáhnout i sirupem z listů černého rybízu. Plody i listy rybízového keře jsou zkrátka pokladem, co se pěstuje na mnoha zahradách dodnes. Sirup z černého rybízu za studena je využitelný pro domácí limonádu či ochucenou sodovku, zatímco sirup z černého rybízu za tepla je ideálním dochucovadlem zmrzlinových pohárů a kakaových, čokoládových a vanilkových pudinků. Hodí se i k přípravě ovesných a jahelných kaší, je chutný i s oříšky nebo strouhaným kokosem.
Černý rybíz sirup za studena je přírodní produkt z ověřených tuzemských zdrojů ekologického zemědělství a bez přídavku konzervantů a bílého cukru je jednou z cest, jak se dopracovat ke zdravé výživě a k celkově lepšímu životnímu stylu.