Čerstvý syr

Kód: 9708
€7,91
Skladem

Určite ho vyskúšajte s organickým alpským mliekom. 6648_alnatura-bio-mleko-trvanlive-plnotucne

Detailné informácie

Podrobný popis

Čerstvý syr si môžete predstaviť ako zmes čisto prírodných živočíšnych produktov a soli. Nájdete tu len mlieko (kravské, kozie, ovčie, jačie, byvolie) a potom smotanu a mliečne probiotické kultúry. Čerstvé syry sú všetky druhy syrov, ktoré neprechádzajú procesom zrenia. Zrejúci syr je rozklad syrových bielkovín a laktózy na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné chemické zlúčeniny a do skupiny zrejúcich syrov patria napríklad syry ementál, niva, hermelín, romadúr a parmezán.

Čerstvý syr neprechádza procesom zrenia a vďaka probiotickým kultúram ho možno konzumovať takmer okamžite. K čerstvým syrom patrí aj tvaroh - pre mnohých z vás je to prekvapujúce zistenie, ale pravdepodobne vás už neprekvapí, že Mozarella, Cottage, Ricotta, Schichtkäse, Mascarpone alebo Feta sú tiež čerstvé syry.

Tuk v syre

Niektorí ľudia sa zámerne vyhýbajú tukom kvôli štíhlej línii, ale to je chyba, pretože tuky v strave podporujú vstrebávanie vitamínov A, D, E a K. Naopak, problém s tenkou líniou hľadajte v jednoduchých sacharidoch a bielej múke, teda hlavne v bežne predávaných sladkostiach a bielom pečive.

Čerstvý syr

1 vrecúško na 1 - 5 l mlieka

Postup:

  1. Pasterizácia 76 °C
  2. Mlieko ochlaďte na 38 °C - 42 °C
  3. Pridajte chlorid vápenatý - 2 ml na 10 l, zriedený vodou v pomere 1:10
  4. Očkovanie s kultúrou
  5. Nechajte odstáť 10 - 15 minút
  6. Sulfurizácia syridlom - 2 ml na 10 l, zriedené 20 ml vody, potom nechajte pôsobiť 2,5 hodiny
  7. Syr nakrájajte na kocky s rozmermi 2,5 x 2,5 cm
  8. Miešanie a otáčanie 1 - 2 min
  9. Prestávka 5 - 10 min
  10. Miešanie a otáčanie 2 -3 min
  11. Prestávka 10 - 15 min
  12. Miešanie (utesnenie zrna), zrno musí byť hladké, mäkké, nie príliš tesné
  13. Spontánne lisovanie 12 - 24 hodín v plachte alebo forme
  14. Po vylisovaní sa syr nakrája a nasolí
  15. Syr nesmie byť studený
  16. Dozrievanie pri 10 - 17 °C, 4 dni

JE DÔLEŽITÉ DODRŽIAVAŤ POKYNY A POUŽÍVAŤ PRESNÝ TEPLOMER, NAJLEPŠIE TEPLOMER URČENÝ ŠPECIÁLNE PRE MLIEČNE VÝROBKY.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

To nejcennější, co každý z nás vlastní, je pevné zdraví. Jestliže nám schází, nic nás nedokáže rozveselit tak, jako uzdravení. Abychom si zdraví uchovali i do vysokého věku, je ovšem zapotřebí mu věnovat náležitou pozornost. To už zjistili mnozí z nás, kteří nakupují potraviny převážně ve specializovaných obchodech (e-shopech) se zdravou výživou.

Pod tímto pojmem lze shrnout velmi široký rozsah zboží – luštěniny, ořechy a semínka, celozrnné obiloviny a těstoviny, sušené ovoce, kompoty, džemy, mouky, másla a krémy, müsli, sirupy, soli, proteiny, superpotraviny, vitamínové doplňky, přírodní sladidla, mořské řasy, koření, limonády, a dokonce i přírodní čisticí prostředky.

Velmi bohatý sortiment produktů zdravé výživy, který se neustále rozrůstá, poskytuje i obchod Naklíčeno. Snaží se většinu zboží nabízet v BIO kvalitě, plodiny pěstované šetrným a přirozeným způsobem, a nabídnout vám to, co neobjevíte v běžném supermarketu.