Tvaroh

Kód: 9720
149 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ptát se vás na to, zda víte, co je to tvaroh, by asi bylo nošením dřeva do lesa. Tvarohové buchty patří spolu s těmi makovými a povidlovými ke staročeské klasice. Přesto bychom si mohli ve stručnosti zopakovat nejen jeho složení, ale i benefity.

Tvaroh se vyrábí čistě přírodním procesem, čerstvé (převařené či pasterizované) mléko se naočkuje živými probiotickými kulturami, a zároveň se k výrobě využije malé množství enzymů, které se označují jako syřidlo. Používá se tu i přídavek chloridu vápenatého, který společně se syřidlem podporuje proces vzniku syrovátky a sýřeniny.

Díky působení bakterií a štěpných enzymů (pepsinu) vzniká velmi dobře stravitelná a využitelná mléčná bílkovina, proto je také tvaroh, podobně jako kefíry a jogurty, považován za velmi prospěšný pokrm (nejen) pro vegetariány. Tvaroh dobře tráví i děti a senioři, jestliže tedy netrpí alergií na mléčný protein, případně na mléčný cukr (laktózu).

Tvaroh

Kultury pro přípravu tvarohu a čerstvého sýra pro domácí použití, 1 sáček je na 1-5L mléka

Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Liofilizované mikroorganismy, Druhy: Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. diacetylactis, Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris, Streptococcus thermophilus.. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.

Balení: Jedno balení obsahuje, 1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.

Návod: 1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 37°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 37°C po dobu 10-12h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška). Po 10 - 12 h se hustý zakvašený produkt dohřeje a odělená syrovátka se scedí. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Kvalita produktu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko.

DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ.

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.                                       6648_alnatura-bio-mleko-trvanlive-plnotucne

Nebo můžete vyzkoušet jogurtovače Biowin.                               801015                           801013

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

To nejcennější, co každý z nás vlastní, je pevné zdraví. Jestliže nám schází, nic nás nedokáže rozveselit tak, jako uzdravení. Abychom si zdraví uchovali i do vysokého věku, je ovšem zapotřebí mu věnovat náležitou pozornost. To už zjistili mnozí z nás, kteří nakupují potraviny převážně ve specializovaných obchodech (e-shopech) se zdravou výživou.

Pod tímto pojmem lze shrnout velmi široký rozsah zboží – luštěniny, ořechy a semínka, celozrnné obiloviny a těstoviny, sušené ovoce, kompoty, džemy, mouky, másla a krémy, müsli, sirupy, soli, proteiny, superpotraviny, vitamínové doplňky, přírodní sladidla, mořské řasy, koření, limonády, a dokonce i přírodní čisticí prostředky.

Velmi bohatý sortiment produktů zdravé výživy, který se neustále rozrůstá, poskytuje i obchod Naklíčeno. Snaží se většinu zboží nabízet v BIO kvalitě, plodiny pěstované šetrným a přirozeným způsobem, a nabídnout vám to, co neobjevíte v běžném supermarketu.