Vločky
Nejprodávanější
Obilné vločky patří k základním potravinovým surovinám, bez nichž se neobejde žádný příznivce zdravé výživy. Využíváme je pro přípravu ovocných a ořechových müsli nebo kaší, zahušťujeme jimi polévky, přidáváme je do těsta na palačinky a lívance, do buchet a koláčů, a výborně se hodí do různých nádivek a plněné zeleniny.
Vločky se zhotovují z různých druhů obilovin, zpravidla převládají vločky ovesné, které jsou zároveň nejznámější a nejrozšířenější. V současné době je také zájem o vločky pohankové, žitné, špaldové, quinoové nebo rýžové.
Příprava vloček je velmi jednoduchá vzhledem k tomu, že je obilné zrno již zdeformované a rozmělněné, což usnadňuje a urychluje proces vaření. Některé druhy vloček je vhodné před přípravou namáčet, ale není to podmínkou.
Nutriční hodnota vloček je velmi vysoká vzhledem k tomu, že jde vždy o celozrnnou obilovinu. A chcete-li konzumovat výhradně bezlepkové produkty, nakupujte pouze vločky pohankové, jáhlové, quinoové, rýžové či ovesné.