Kvalitní čokoládu a čokoládovou polevu si můžete vyrobit i doma, stačí vám k tomu běžně dostupný kakaový prášek a BIO kakaové máslo. Raw kakaové máslo se získává lisováním kakaových bobů za studena a tím si uchová veškeré cenné vlastnosti a živiny. Kakaové máslo v kuchyni užijete na přípravu zmrzlinových pohárů, kaší, dortů a zákusků, ale i v kosmetice. Kakaové máslo účinky totiž předčí i mnohé přípravky a krémy, je to ryze přírodní a šetrně připravená surovina.
Složení kakaového másla je čistě přírodní, nejsou v něm žádné přidané látky ani dochucovadla. Takto získaná surovina poskytuje výživu pokožce i vlasům, lze jej aplikovat nejen po koupeli, ale i na problematickou vysušenou a rozpraskanou pleť, případně na různé defekty, jako jsou popáleniny či řezné rány a škrábance. Urychlí se tím proces hojení a je to zároveň částečně antiseptický prostředek.
Kakaové máslo prodej zajišťují především specializované e-shopy se zdravou výživou, které dbají na BIO kvalitu výchozích surovin a na šetrný způsob jejich zpracování.