Smoothie
Ovocné a zeleninové smoothie neboli koktejly zažívaly svou první renesanci v šedesátých letech minulého století, kdy se na trhu v Československu začaly objevovat první výkonné mixéry. Mixování ovoce má jednu podstatnou výhodu – v rozmixované směsi je totiž obsaženo vše včetně vlákniny, a ta je zde důležitá nejen pro střevní peristaltiku, ale pro snížení glykemického indexu těchto nápojů.
Smoothie si dnes můžete pohodlně vyrobit doma, ale jsou situace, kdy oceníte i hotové výrobky, například při odjezdu na dovolenou, na výletě do přírody či při cestě do školy a do zaměstnání, kdy na přípravu koktejlu nemáte čas. Hotové smoothie jsou pasterizované a tudíž je můžete mít i delší čas mimo chladničku (v dosud neotevřené láhvi).
A chcete-li vyzkoušet dosud neznámé či exotické směsi, máte na výběr například mango, jablko banán a pomeranč, anebo třeba banán, guavu, arónii, jahody a jablko. Tyto i jiné směsi výborně zasytí, dodají potřebnou energii a ještě si skvěle pochutnáte.