Kavkazský Kefír
Kód: 9714Detailní popis produktu
Kavkazský kefír je jeden z nejzdravějších mléčných výrobků na této planetě. Doporučují jej dokonce někteří léčitelé, kteří s ním mají osobní zkušenosti, ale podstatné je, že se osvědčil již v dávných dobách, kdy přinášel lidem na Kavkaze vitalitu, sílu, obratnost, i dobrou náladu.
Zázračné působení kefíru z oblasti jednoho z nejvyšších pohoří světa je dáno velmi specifickou kefírovou kulturou, je to směs kvasinek a bakterií, které můžeme označit za prospěšná probiotika. Ta pak osídlí naše střeva, vytlačí z nich různé patogeny a začnou s procesem lepšího využívání živin z potravy. Probiotika také napomáhají nepřímým způsobem k detoxikaci organismu.
Vstřebávání vápníku
Kavkazský kefír je jedním z významných činitelů pro dobré vstřebávání vápníku. Tento proces je důležitý i proto, aby se vápník neusazoval v cévách, a nezpůsobil pak cévní mozkové příhody, infarkty myokardu a žilní trombózy. Aby se vápník dobře vstřebával, potřebujete mimo to doplnit ve stravě i hořčík, vitamín K2 (MK7) a vitamín D (sluneční vitamín).
Kavkazský Kefír
Kultury pro přípravu kefiru, kultury pro domácí použití, 1sáček pro 1-5L mléka, z více opakováními.
Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. lactis biovar.diacetylactis, Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Candida kefyr, Saccharomyces unisporus, kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Balení: 1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.
Návod: 1 -5l mléka se uvaří,nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 29°C- 32°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 29°C po dobu 20-24 h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška). Po 20-24h se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodný ke konzumaci. Z hotového kefiru oddělíte část , kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka. Když mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto případě je fermentace kratší o 2-3h. Kvalita kefiru závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko.
DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
To nejcennější, co každý z nás vlastní, je pevné zdraví. Jestliže nám schází, nic nás nedokáže rozveselit tak, jako uzdravení. Abychom si zdraví uchovali i do vysokého věku, je ovšem zapotřebí mu věnovat náležitou pozornost. To už zjistili mnozí z nás, kteří nakupují potraviny převážně ve specializovaných obchodech (e-shopech) se zdravou výživou.
Pod tímto pojmem lze shrnout velmi široký rozsah zboží – luštěniny, ořechy a semínka, celozrnné obiloviny a těstoviny, sušené ovoce, kompoty, džemy, mouky, másla a krémy, müsli, sirupy, soli, proteiny, superpotraviny, vitamínové doplňky, přírodní sladidla, mořské řasy, koření, limonády, a dokonce i přírodní čisticí prostředky.
Velmi bohatý sortiment produktů zdravé výživy, který se neustále rozrůstá, poskytuje i obchod Naklíčeno. Snaží se většinu zboží nabízet v BIO kvalitě, plodiny pěstované šetrným a přirozeným způsobem, a nabídnout vám to, co neobjevíte v běžném supermarketu.